13. For Ukrain

For Ukrain

De links zijn zoveel mogelijk verbonden aan vrije en openbare sites. Het is de bedoeling om je op een snelle manier naar goede internetbronnen te sturen.

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

www.refugeehelp.nl Praktische informatie voor Oekraïnse vluchtelingen, maar ook voor gastgezinnen. Als je op de Nederlandse vlag klikt kun je de taal veranderen in Engels of Oekraïens.

https://buddytobuddy.nl/breda Bredase burgers helpen vluchtelingen om in Breda een beter bestaan op te bouwen.

www.noordhoff.nl/oekraine/collectie 300 Gratis lesboeken voor basis- en middelbaar onderwijs in het Oekraïens.

https://babadada.com/topic/school/nld/ukr   Nederlands leren voor Oekraïners. Ook deze: https://kleurrijker.nl/luister-en-leer-cd1-en-cd2/

www.kinderopvangtotaal.nl/tip-pictokaarten-voor-communicatie-met-oekraiense-kinderen Praktische informatie voor Kinderopvang; oa. pictokaarten om Nederlands te leren.

Voor kinderen en gratis toegang:

https://www.youtube.com/watch?v=SDuH29SGPLw&list=PLmHCq7P30VRmX_itO1BQvZ64PZieEN3Hx Voorgelezen kinderboeken op video.

http://www.barabooka.com.ua/yak-dopomagati-dityam-u-zamknenomu-prostori/ Downloadbare kinderboeken.

https://t.me/pavlushaiyava Audioverhalen voor kinderen. Ook deze: https://www.yakaboo.ua/ua/promotions/promo/index/id/5397/

https://megogo.net/ua/search-extended?category_id=mult&main_tab=filters&sort=popular&vod_free=true Tekenfilms, audioboeken en films van Megogo.

http://www.sbp.pl/artykul/?cid=24160&prev=1 Downloadbare kinderboeken.

https://www.bibliokid.if.ua/ Downloadbare kinderverhalen uit helpende beroepen.

https://www.jeugdbieb.nl/rubriek.php?rID=383&fbclid=IwAR0vSrFdK5KZFvJs_Lzp_XxAPEeJIDFjg8J8jBAgfVhBI0zkrwX4Gc-uPZA  Een pagina van Jeugdbieb.nl vol tips voor Oekraïense kinderen.

https://primary.org.ua/ Onderwijslessen voor Oekraïense basisschoolkinderen groep 1 tot en met 4. De lessen zijn veelal in spelletjesvorm en geschikt om met een tablet te werken. Uitleg: https://www.warchild.nl/nieuws/cant-wait-to-learn-oekraine-noodonderwijs/