Over Breda - Verhaaltaal.nl

Ga naar de inhoud

Over Breda

De links zijn zoveel mogelijk verbonden aan vrije en openbare sites. Het is de bedoeling om je op een snelle manier naar goede internetbronnen te sturen.

BREDA  

www.welkominbreda.nl/nl/ontdekken Algemene site over Breda met toeristische tips en wandelingen.

www.cultuurintrobreda.nl Site met het culturele aanbod van Breda. Oa. sport-, muziek-, dans-, theaterverenigingen.

www.educatiewijzerbreda.nl Site met het aanbod van evenementen en activiteiten voor basisschoolkinderen in Breda. Het aanbod van de aangesloten instellingen houdt is per schooljaar georganiseerd.
www.chatime.nl Digitale nieuwssite voor en door kinderen van Breda en de omliggende dorpen. Kinderen kunnen zelf reporter worden. Mooi initiatief.
https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Breda Game voor Bredase kinderen om gevaren op het internet het hoofd te bieden.
www.bibliotheekbreda.nl Taalhuis Breda. Hulp voor volwassenen met digivaardigheden en taal.
www.go-kids.nl is een nationale site over kindvriendelijke uitstapjes en feestjes. Je klikt op je eigen regio, bijvoorbeeld regio Breda.
www.stripfestivalbreda.nl In Breda is er jaarlijks een groot stripfestival. De site geeft behalve informatie over het stripfeest ook veel info over stripmakers en stripverhalen.
www.erfgoed.breda.nl Erg mooie, zeer visueel gerichte site met oa. filmpjes over belangrijke gebouwen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Breda en omstreken.
www.brabantserfgoed.nl Veel over de geschiedenis van Brabant.
www.grotekerkbreda.nl Een site van het belangrijkste monument van Breda: de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk.
www.openmonumentendagbreda.nl Bredase website rondom de open dagen waarop bijzondere Bredase monumenten opengesteld en bezocht kunnen worden.

Stadsarchief.breda.nl Uitgebreide gegevens, foto's, genealogische data en ook historisch filmmateriaal over de geschiedenis van Breda en omstreken.

www.stedelijkmuseumbreda.nl Het stedelijk museum van Breda exposeert kunst en geschiedenis, meestal uit de regio. De site biedt, behalve informatie over hun tentoonstellingen, ook enkele highlights uit de geschiedenis van Breda.

www.begijnhofbreda.nl Het Catharinabegijnhof aan de Catharinastraat bestaat al sinds 1267. In het Begijnhof bevindt zich ook een klein museum over de geschiedenis van het Bredase Begijnhof.
www.arjati.nl Het Indisch Museum: Cultureel Indisch Erfgoed Breda. Het Indisch Museum is een plek waar het Nederlands-Indisch cultuur erfgoed wordt bewaard en gevonden kan worden voor het nageslacht van de Indische Nederlanders en alle geïnteresseerden.
www.princenhaagsmuseum.nl Historisch museum van het vroeger zelfstandige dorp Princenhage. Tegenwoordig is Princenhage een wijk van Breda. Mooie foto's, goede doorverwijzingen (links) op de site.
www.paulusvandaesdonck.nl Museum Paulus van Daesdonk. Klein historisch museum van de Heemkundekring Paulus van Daesdonk. Informatie over de geschiedenis van de vroegere Heerlijkheid Ginneken en Bavel; de gemeente Ginnenken en Bavel; en de gemeente Nieuw-Ginneken.
www.bierreclamemuseum.nl Breda heeft een rijke bierhistorie.Het Bierreclamemuseum is een klein museum met Europese reclame over bier. Als u dat dorstig maakt: u kunt hier ook allerlei bieren proeven.
www.nacmuseum.nl Breda is een echte voetbalstad. Het museum van NAC is een onderdeel van het Bredase voetbalstadion.
www.maczekmuseum.nl Generaal MacZek was de generaal van de Poolse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog grote delen van Zuidnederland hebben bevrijd. Breda eert de Polen met een eigen museum. Momenteel zoekt het museum naar een nieuwe locatie.
De gratis Breda Stadstour-app biedt AR animaties ter plekke in het oude centrum van Breda.
www.carnavalbreda.nl Ook in Breda leeft carnaval volop. Tijdens het volksfeest heet Breda Kielegat (naar het kledingstuk boerenkiel)
www.indebuurt.nl/breda/gids/rubrieken/bezienswaardigheden Uitgebreid overzicht van bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden in Breda.
www.legendejagers.nl/baroniepoorten.html Site met te beluisteren volksverhalen van Breda en omliggende dorpen. Geeft ook routes aan met QR-codes om ter plekke verhalen te beluisteren.
www.educatiewijzerbreda.nl/over-ons Aanbod van cursussen en acrivitieten voor het basisonderwijs van Breda.

Natuur Breda en omstreken

www.bredabibu.nl Breda Binnenste buiten: natuursite over planten en dieren in de stad en in de nabije omgeving. Ook met vermelding van allerlei activiteiten van natuurliefhebbers.
www.westbrabantsevogelwerkgroep.nl De site van de West Brabantse vogelwerkgroep met daarin ook een gedeelte over Bredase natuurgebieden en parken.
www.cubra.nl Site met oa. een mooie fotopresentatie van bijzondere Brabantse bomen.
www.soortenbank.nl Grote site met vrijwel alle diersoorten, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Aanrader: de quiz van de site. Je kunt hier ook meteen in de omgeving van Breda zoeken.
www.vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland. Je kunt hier ook de omgeving van Breda scannen op vogels en werkgroepen. Heel populair zijn de lentefilmpjes van het broeden van allerlei vogelsoorten. Je kunt zelfs live kijken (klik dan op Live beelden)!
Terug naar de inhoud