Digitale Engelse/Amerikaanse prentenboeken en verhalen - Verhaaltaal.nl

Ga naar de inhoud

Digitale Engelse/Amerikaanse prentenboeken en verhalen

Storyline
De Amerikaanse site
Storyline bevat een klein aantal, maar wel zeer goede, zogenaamde 'picturebooks' die met videoanimatie worden voorgelezen.  Het biedt voor de Nederlandse situatie de mogelijkheid om Engels/Amerikaans te oefenen.
Probeer bijvoorbeeld even deze: Harry the dirty dog by Gene Zion
De opzet doet mij erg denken aan mijn favoriete Annie MG Schmidtboek Floddertje.

Ook fijn: The rainbowfish by Marcus Pfister

Mightybook

Het Amerikaanse Mightybook heeft enkele aardige prentenboeken. Bijvoorbeeld: And the Caboose said... by Simone Cooper.

Links: Harry the Dirty Dog, voorgelezen door de actrice Betty White. Een voorbeeld uit de site van Storyline.


Rechts:  
Super Hero High, een v
oorbeeld uit de site van The British Council. 

Sites voor gratis digitale Engelse/Amerikaanse verhalen

British Council

De verhalen van de
Britsh Council zijn echt educatief bedoeld om Engels te leren. De site van British Council heeft echte openbare functie: alles is vrij toegankelijk rondom het leren van taal. Games, spelletjes, video, voorgelezen verhalen... een gul aanbod.
Ik houd het even bij de verhalen. Hier een superheld (Superhero High).

Jim Henson's video's van The Storyteller


In de Brits-Amerikaanse televisieserie van Jim Henson's The Storyteller werden volkssprookjes prachtig uitgewerkt met poppen en echte acteurs. Als startpunt begint steeds een verhalenverteller (John Hurt) met zijn hond als gretige toeluisteraar het verhaal in te leiden. De sprookjes zijn donker van sfeer, dreigend, maar ook met een behoorlijke portie humor. De serie werd overladen met prijzen.  Alle verfilmingen staan op Youtube: wel alles in het Engels/Amerikaans, meestal zonder ondertiteling. Hier enkele video's van de sprookjesserie The Storyteller: Hans My Hedgehog; Fearnot; The Heartless Giant
De tweede serie (4 delen), ook de moeite waard voor oudere kinderen, gaat over Griekse mythen zoals Orpheus and Eurydice.

Worldstories (UK): meertalige volksverhalen
Groot-Brittannië heeft een fantastische openbare site van verhalen voor kinderen:
Worldstories. Het idee erachter is om kinderen die achterstanden of beschadigingen hebben opgelopen vrije toegang te geven tot korte verhalen. Je kunt hier veel verhalen lezen, in MP3 downloaden of streaming afspelen... en dat allemaal in veel verschillende talen naar keuze! De openingspagina geeft je meteen de kans om naar verhalen van je eigen moederland te gaan. Hier de Engelse verhalen.


International Children's Digital Library

www.childrenslibrary.org/icdl Een site met kinderverhalen voor alle leeftijden. De basistaal is Engels, maar je kunt ook in zo'n 40 andere talen lezen!Bedtime stories

www.storyberries.com Grote keuze uit korte verhaaltjes, sprookjes en gedichten voor jonge kinderen. Als je naar beneden scrollt kun je zelfs op thema zoeken.Huiswerk en spreekbeurten in het Engels


Primary Homework biedt kinderen de mogelijkheid om over heel veel onderwerpen in het Engels te lezen. De site is gericht op de Engelse basisschool, maar is vrijtoegankelijk voor iedereen. En waarom niet eens informatieve onderwerpen in het Engels lezen? Geweldige site.
Gewoontes en gebruiken van de Britten


ProjectBritain biedt over allerlei onderwerpen informatie over typisch Engelse gebruiken en cultuur. Amusant.


Zelf verhalen maken

Storybird

Op het internet zijn verschillende populaire sites waarmee kinderen zelf een soort prentenboek kunnen maken. Het is wel noodzakelijk om eerst een (gratis) account aan te maken. In dit geval wil ik Storybird noemen. Als leerkracht kun je bij beiden een klasaccount aanmaken voor je kinderen. Over Storybird heb ik wat extra notities geplaatst bij het tabblad Digitale prentenboeken.


Links: hoe werkt Storybird?


Startpagina van Juf Cisca
Juf Cisca van de Bredase basisschool Het Noorderlicht heeft een mooie startpagina gemaakt met veel praktische tips over Engels in het basisonderwijs. Kortom: "Let's speak and learn English with juf Cisca."

Internetwijzer Basisschool (Engelse pagina)
Op de algemene startsite Internetwijzer Basisonderwijs vind je ook een apart gedeelte over Engels in het basisonderwijs. Veel verwijzingen naar gratis sites, advertenties en commerciële sites.


Teachers pay teachers

www.teacherspayteachers.com is een enorm uitgebreide site van leerkrachten die ideeën en lesvoorbeelden delen. Je een gratis account aanmaken en veel ideeën en uitwerkingen opdoen. Veel ideeën zijn gratis op te halen, voor een aantal andere dien je te betalen.Terug naar de inhoud